۱۳۹۱ مهر ۱۷, دوشنبه

«خشیل» غذای محلی مناطق مختلف آذربایجان



خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن دربرابر سرما میشود.



مواد لازم براي 4 نفر :
بلغور گندم: يك پيمانه
آرد: 4 الي 6 قاشق سوپخوري
آب سرد: 4 پيمانه (يك ليتر)
شير: به ميزان لازم
عسل: به ميزان لازم
كره: به ميزان لازم




طرز تهيه :
بلغور را خيس كرده و بعد از چند ساعت با آب بپزيد تا زماني كه آب بلغور كشيده شود. سپس بگذاريد تا سرد شود. حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پيمانه آب سرد حل كرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روي حرارت قرار دهيد و هم بزنيد تا غليظ تر از حليم شده، بوي خامي آرد از بين برود. در صورت لزوم مي توان يك الي دو قاشق سوپخوري ديگر آرد اضافه كرد تا به غلظت آن افزوده شود. براي سرو كردن خشيل، آن را در ظرف گودي ريخته، وسط آن را گود كرده و شير و عسل بريزيد. اطراف آن را نيز كره ي آب شده اضافه كنيد كه مقدار كره به ميل و سليقه شما بستگي دارد. خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روز های سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون سازی بسیار مناسب است.




نكته :


1- اين دستور 200 گرم كربوهيدرات، 20 گرم پروتئين، 60 گرم چربي و 1420 كيلوكالري انرژي دارد.
2- درصورتي كه از آرد گندم كامل استفاده شود بسيار مقوي تر است.
3- اين غذا مربوط به استان هاي آذربايجان مي باشد.
4- اين غذا را مي توانيد با مخلوط كره، دارچين و شكر سرو كنيد.
5- از (دوشاب) شيره انگور نيز مي توان به جاي شكر استفاده كرد. 

۴ نظر:

  1. لااقل یه جوری می نوشتی که بفهمیم خِشیل است یا خّشیل و یا خَشیل و یا... ماشاا... به این هوش و سواد.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. گرامی پوزش به خاطر فراموشی علامت فتحه
      تلفظ صحیح نام این غذا «خَشیل» است.

      حذف
  2. عزیز چرا این قدر سخت می گیری یاخَشیل یا خًشیل این چیز ها چه ربطی به هوش و سواد داره . اینا نکاتیه که گاه از شدت سادگی ادم یادش می ره کاش یه خرده کمتر خرده گیر باشیم عزیزجان

    پاسخحذف